< späť

Deň otvorených dverí SND

Tatra banka, 2009

Pri príležitosti 14. ročníka udeľovania Ceny Nadácie Tatra banky za umenie sa už tradične konal Deň otvorených dverí SND. Programová ponuka tohto výnimočného podujatia sa stretla s obrovským záujmom. Do novej budovy SND zavítalo viac ako 5 000 návštevníkov. Celým Dňom otvorených dverí návštevníkov sprevádzal herec Činohry SND Richard Stanke. Pod koncepciu a réžiu sa podpísal Pavol Smolík. V rámci bohatého programu tohto jedinečného podujatia sa predstavili všetky tri umelecké súbory SND – činohra Shakespearovou komédiou „Trojkráľový večer, alebo čo len chcete...“ s vynikajúcim obsadením, opera koncertmi najobľúbenejších árií a balet ponúkol tanečnú rozprávku pre malých aj veľkých „Popolvár“.

Ďalej boli na programe lákavé prehliadky zákulisia. Návštevníci mohli na vlastnej koži „odtajniť“ tajomstvá kostymérne a maskérne divadla. Tradične, nechýbala ani autogramiáda populárnych umelcov SND. Novinkou oproti ostatným ročníkom bol originálny Divadelný jarmok postavený z kulís, ktorý ponúkal napríklad plagáty aktuálnych aj starších inscenácií SND, divadelné letáky a časopisy a na námestí pred divadlom sa na poludnie uskutočnila módna prehliadka historických kostýmov.

Deň otvorených dverí SNDDeň otvorených dverí SNDDeň otvorených dverí SNDDeň otvorených dverí SNDDeň otvorených dverí SND