< späť

15. ples v opere

Orange, 2015

V januári sa konal už 15. ročník prestížneho Plesu v opere. Pri tejto príležitosti sme tento rok očakávania hostí nielen naplnili, podarilo sa nám ich prekročiť. Pri tvorbe otváracieho ceremoniálu sme sa inšpirovali a siahli sme ku koreňom plesu a noblesy a všetkého, čo je pekné, späté s Kráľom slnko Ľudovítom XIV., ktorý vybudoval tradíciu takýchto bálov. Hostia si mohli užiť dokonalú choreografiu baletného zboru v spojení s opernými sólistkami, vzdušnou akrobaciou, jedinečnou scénou i kostýmami. Francúzsky dvor v období baroka okrem klasických bielych parochní a barokových kostýmov pripomínali i krištáľové lustre, ktoré nielen dopĺňali tanečný parket ale boli tiež priamou súčasťou pôsobivého akrobatického divadla.
Po prvýkrát Ples otvoril muž – šarmantný Rick Astley. Počas hodinového vystúpenia vytvoril skvelú atmosféru na parkete, k čomu prispeli nielen jeho nestarnúce hity ale tiež vydarené aranžmány aktuálnych skladieb.
Aj tento rok sa hostia Plesu v opere stali súčasťou jeho dobročinného poslania. Vďaka ich štedrým príspevkom sa Nadácii Orange podarilo vyzbierať vyše 220 000 €, ktoré putovali štyrom klinikám detskej anestéziológie a intenzívnej medicíny na zakúpenie nových špeciálnych prístrojov.

15. ples v opere15. ples v opere15. ples v opere