< späť

19. Ples v opere

Orange, 2019

12.1.2019 sa uskutočnil 19. ročník dobročinného Plesu v opere.
Pod režijnou taktovkou Jany Burkiewicz priniesol tento ročník opäť inovatívny koncept otváracieho programu. Hudobná a pohybová alegória s podtitulom Rapsódia šťastia, pri ktorej nezaznel jediný hudobný nástroj. Hudba a atmosféra vznikla využitím ľudských tiel a hlasov. V programe účinkovali prvotriedni tanečníci zo zoskupenia Project Wings a sólisti vrátane Svetlany Rymarenko, Ondřeja Rumla a skvelého beatboxera Endru-a. Zážitok, ktorý by v historickej budove SND asi málokto čakal.
Elegantná zábava pokračovala aj vďaka valčíkovému kolu, kde sa k orchestru pridali operní sólisti Eva Hornyaková a Miroslav Dvorský. Počas večera vystúpili Ondrěj Gregor Brzobohatý s Martou Jandovou, kapela Vidiek zahrala najväčšie hity aj s dvoma očarujúcimi interpretkami Katarínou Knechtovou a Emmou Drobnou. Netradičný hudobný „súboj“ na dvoch pódiách predviedli najlepšie revival kapely The Backwards s Queenmaniou. A záver večera patril Funkiez, ktorí svoj horúci tanečný repertoár predstavili spolu so zahraničnými hosťami Ola Egbowonom a Big Johnom.

19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere19. Ples v opere