< späť

20. Ples v opere

Orange, 2020

Nad jubilejným 20. ročníkom dobročinného Plesu v opere prevzala záštitu prezidentka Slovenskej republiky pani Zuzana Čaputová. Veľkolepým úvodným ceremoniálom hostí po prvýkrát previedla dvojica osobností, herecké legendy Emília Vášáryová a Martin Huba. Plesovú sezónu povestným úderom na gong otvorili dve výnimočné športovkyne – najlepšia paralympijská športovkyňa roka na svete, najúspešnejšia slovenská paralympionička v histórii samostatného Slovenska Henrieta Farkašová a jej dlhoročná navádzačka Natália Šubrtová.
Úvodný ceremoniál sa v tomto roku niesol v znamení opery. Hostí očarila jedinečná kombinácia popredných operných hlasov – sopránu Hrachuhi Bassenz, pôvodom z Arménska a slovenského tenoru Pavla Bršlíka. Úvodný ceremoniál previedol hostí prierezom vývoja opery od folklórnej piesne zastúpenej v prvej slovenskej opere, cez obdobie baroka, romantizmu, až k opere 20. storočia.
V rámci programu jubilejného 20. ročníka dobročinného Plesu v opere sa prvýkrát predstavili dva špičkové orchestrové zoskupenia, a to Orchester Gustáva Broma a renomovaný B-Side Band. Multitalentovaný umelec Vojtěch Dyk, Tereza Černochová a Matěj Ruppert s orchestrom B-Side Band potešili hostí nielen autorskými tanečnými skladbami, ale aj funky swingovými aranžmánmi svetových hitov. Na pódiu sa počas večera nabitého skvelou atmosférou predstavila aj česko-slovenská hudobná legenda Richard Müller, ktorý zaspieval svoje najväčšie hity. Jedinečný moment prepojenia dvoch jubileí nastal vystúpením skupiny Hex, ktorá oslavuje okrúhlych tridsať rokov od svojho založenia.
Už tretí rok bola poslaním jedného z najväčších dobročinných podujatí na Slovensku podpora inkluzívneho vzdelávania zdravotne znevýhodnených detí.

20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere20. Ples v opere