< späť

10. ples v opere

Orange, 2010

Otvárací ples spoločenskej sezóny, ktorý je považovaný za prestížnu udalosť a je ostro sledovaný médiami a navyše oslávil svoje prvé okrúhle narodeniny, je pre nás ako organizujúcu agentúru viac ako prácou - je naším miláčikom, záľubou, pýchou... aj preto pri jeho realizácii cítime veľkú zodpovednosť - nesklamať, ísť vpred, prekonať očakávania hostiteľa, hostí i verejnosti, keďže vďaka mediálnemu pokrytiu je Ples v opere i záležitosťou verejnosti.
Snáď sa nám ten desiaty podaril, posúďte podľa vyjadrení iných nižšie. Krátko po ňom sme sa nadýchli a pustili sa do nových príprav Plesu v opere, ktorý začne druhú dekádu. Ako som povedala, Ples v opere je našim koníčkom,
venujeme sa mu skrátka stále, ako niečomu, čo máte veľmi radi...

Lucia Farkasová, moderátorka TA3: "Historická budova Slovenského národného divadla včera žiarila krásou a noblesou. Na X. Plese v Opere sa zišli stovky prominentov, aby otvorili tohtoročnú plesovú sezónu. Hodnotný umelecký program, tisícky kvetov a špeciality pre gurmánov dodali jubilejnému ročníku tú správnu slávnostnú atmosféru."

Andrej Glatz, hosť Plesu v Opere a člen Čestného plesového výboru: "Myslím si, že usporiadateľom sa vždy podarilo ísť dopredu a zatiaľ sa mi zdá, že je najlepší zo všetkých, aké doteraz boli."

Barbara Štefanovičová, redaktorka TA3: "Desiaty ročník Plesu v Opere splnil očakávania. Dámy v róbach všetkých strihov a farieb s dokonalými účesmi. Páni vo frakoch nešetrili šarmom a hostitelia ponúkali len to najlepšie.
Desať rokov je totiž jubileum, ktoré si zaslúži mimoriadnu pozornosť. K desiatemu výročiu sa z pera Jána Štrasera zrodila aj narodeninová pieseň. Tohtoročný Ples v Opere bol však tak trochu retrospektívou doterajších
ročníkov. Aj preto ho slávnostným gongom opäť otvorila hudobná hviezda Lisa Stansfield. Operné umenie mexického tenoristu Ramona Vargasa a Miroslava Dvorského vystriedal Miro Žbirka, skupina Elán či David Koller s kapelou. Nechýbal balet Slovenského národného divadla či kapela Boomband. Asi 600 prominentných hostí sa mohlo vyplesať na všetky žánre. Aj výzdoba zodpovedala slávnostnej atmosfére. Dominovali ruže v kombinácii s bordovou a zlatou farbou. Okrem toho ďalších 10 tisíc kvetov. Lahodné pokrmy od kráľovského kraba s baby špenátom, cez marinovaný fenikel až po prepeličie vajíčka so zlatou škrupinou. Ale predovšetkým zábava až do skorých ranných hodín."

"Boli sme na každom jednom. Myslím, že to, čo tu je, patrí k tomu najkrajšiemu v plesovej sezóne na Slovensku. Hlavne si na Plese v opere vážim, že tu stretnem ľudí, ktorých inokedy nevidím, lebo nie sú v centre záujmu médií," prezradila manželka spisovateľa Jozefa Heribana.

10. ples v opere10. ples v opere10. ples v opere10. ples v opere10. ples v opere10. ples v opere10. ples v opere10. ples v opere10. ples v opere