< späť

11. ples v opere

Orange, 2011

Prvá sobota po sviatku Troch kráľov patrí už tradične Plesu v opere. 8. januára 2011 sa už po 11. krát premenila historická budova SND na elegantnú tanečnú sálu, v ktorej viac ako 600 hostí zažilo výnimočné otvorenie plesovej sezóny na Slovensku.

Významní hostia z najrôznejších oblastí spoločenského života, elegancia, prestíž, vysoká spoločenská úroveň, nádherné róby i dekorácie, balet, opera, hviezdy hudobného neba, skvelá atmosféra a zábava.

V tomto roku sa o slávnostné otvorenie postarali Zuzana Mauréry, Zdenka Predná a Nela Pocisková spolu s charizmatickým nevidiacim spevákom Mariánom Bangom, sólista Opery SND Oto Klein, baletní umelci Romina Kolodzej a Sergej Jegorov a prvý valčík tancovalo 16 párov z Interklubu Madit. Úderom na gong otvorila 11. ročník nemecká speváčka Sandra Cretu, spolu s ňou hostí zabával Karel Gott, Richard Muller, Nela Pocisková s Martinom Chodúrom, I.M.T. Smile, Nataša Džunková, Marián Čekovský a Cigánski diabli. O tanečnú produkciu sa už tradične postaral Orchester Boom band.

Od minulého roka má Ples v opere aj novú dimenziu, vďaka finančným príspevkom jeho hostí a hostiteľa Orange Slovensko prispievajú má grantový program Kultúra bez bariér Nadácie Orange možnosť sprístupniť kultúru a umenie ľuďom so sociálnym alebo zdravotným znevýhodnením.

Ples v opere je naším značkovým projektom, stáli sme pri jeho zrode a sme radi, že máme možnosť organizovať prestížne kultúrno-spoločenské podujatie, ktoré je inšpiráciou pre mnohé ďalšie podujatia a ktorým sa (veríme) Bratislava môže popýšiť pred ďalšími stredoeurópskymi metropolami.

11. ples v opere11. ples v opere11. ples v opere11. ples v opere11. ples v opere11. ples v opere11. ples v opere