< späť

12. ples v opere

Orange, 2012

12. ples v opere hodnotíme ako vydarený a úspešný. Celoročné úsilie, ktoré sa pretavilo do jediného večera, vytvorilo fantastickú atomosféru, zožalo pozitívne reakcie hostí. K hodnote 12. ročníka prispel výrazný charitatívny rozmer, ktorý k Plesu patril, no v tomto roku mal novú podobu. Každý pár, ktorý sa plesu zúčastnil, prispel darom 500 EUR na nákup potrebného dýchacieho prístroja pre Detské kardiocentrum v Bratislave.
K highlightom patrilo otvorenie plesu netradičným spracovaním Janáčkovej Sinfoniety s 53-členným dychovým orchestrom, ktorý sa stretol pri tejto jedinečnej príležitosti a operné medley najznámejších árií v podaní popredných slovenských sólistov. Celý otvárací ceremoniál bol naozaj hodnotným kultúrnym zážitkom aj vďaka výkonu baletných sólistov Jurgity Droniny z holandského HET National Ballet a Andreja Leonoviča, prvého sólistu Švédskeho kráľovského baletu Výraznou inováciou bolo zaradenie klasického orchestra, viedenskej Strauss capelle. 17 hudobníkov v bielo-červených uniformách, pozdvihlo úroveň a dodalo punc elegancie a noblesy celému plesu.
Výzvou je tiež prinášať hosťom každý rok vyvážený a stále inovatívny hudobný program. Po prvý raz sme do dramaturgie plesu zaradili Modus, Baru Basíkovú, American Divas a Roba Grigorova a všetci boli odmenení poriadnym potleskom. Klientovi ďakujeme za odvahu a podporu pri hudobnom zložení a najmä výbere hviezdy večera – Jamelie, ktorá sa predviedla vo vynikajúcej speváckej forme priniesla mladosť, krásu a bola príjemná svojou spontánnosťou.

12. ples v opere12. ples v opere12. ples v opere12. ples v opere