< späť

14. ples v opere

Orange, 2014

...snáď najočakávanejšia udalosť celej plesovej a možno nielen plesovej sezóny na Slovensku. Jej otvárací ples sa už 14. krát konal v nádherne upravených priestoroch historickej budovy Slovenského národného divadla. Rovnako ako minulý rok, i tento bol dobročinný príspevok 500 eur; a dobročinnosť celého podujatia získala trochu nový rozmer: ako vo svojom príhovore uviedol generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko Pavol Lančarič. Celkovo sa už vyzbieralo viac ako milión eur! Tohtoročný výťažok poputuje občianskemu združeniu Malíček, ktorý prispeje k zlepšeniu starostlivosti o predčasne narodené deti na celom Slovensku.

Úvodný ceremoniál, dramaturgicky i režijne zmenený oproti predchádzajúcim „vydaniam“ mimoriadne zaujal; Ľubica Vargicová a Miroslav Dvorský obkolesení tanečníkmi vo výbere toho najlepšieho z Verdiho La traviaty, v uplynulej sezóne, 2012/13, celosvetovo najhranejšej opery... 14. ples v opere úderom na gong otvorila Suzanne Vega, americká speváčka, autorka a interprétka hitov „Luka“ či „Tom’s Dinner“. Príprava na 15. ples sa práve začína!

14. ples v opere14. ples v opere14. ples v opere14. ples v opere14. ples v opere14. ples v opere14. ples v opere14. ples v opere