< späť

18. Ples v opere

Orange, 2018

18.ty ročník Plesu v opere bol opäť výnimočný - uctil si storočnicu od založenia Československa a pri tej príležitosti hostí plesu zabávali legendy československej hudby. Na pódiu historickej budovy SND sa tak stretli božský Karel Gott, skupina Lucie v pôvodnom zložení a tiež úžasné dvojice hudobných interpretov: Jana Kirschner a Dan Bárta, Miro Žbirka s hosťom Katkou Knechtovou a tiež Svetlana Rymarenko a Martin Madej. Večerom sprevádzala dáma, ktorá je na doskách SND doma - pani Božidara Turzonovová.
Otvárací ceremoniál priniesol aj tentokrát originálny zážitok. Ples otvoril Kabaret Mozart - prvky kabaretu a nového cirkusu (špičkoví akrobati) tvorili vizuálne nápaditú kulisu k tomu, čo k Plesu v opere patrí – krásnej Mozartovej hudbe a áriám.
Samotný ples otvorila symbolickým úderom na gong podporovateľka jeho dobročinného zámeru Veronika Vadovičová, úspešná slovenská paralympijská reprezentantka. Hostia tohtoročného plesu venovali na podporu inkluzívneho vzdelávania zdravotne znevýhodnených detí historicky najvyšší výťažok – celkovo 254 620 Eur.

18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere 18. Ples v opere